Qelqi i kalitur

Qelqi i kalitur quhet ndryshe edhe qelqi i sigurisë sepse është pesë herë më i fortë se qelqi i zakonshëm, dhe përdoret gjerësisht në arkitekturë, më saktësisht përdoret për gardhe qelqi, dyer plotësisht nga qelqi, mure ndarëse, dyer të jashtme nga qelqi si dhe dritare, fasada qelqi, kabina dushi nga qelqi, mobilje të ndryshme sipas kërkesës së klientit.

Kur thyhet, qelqi i kalitur prishet në copa të vogla dhe në të njëjtën kohë mbron nga prerjet dhe dëmtimet e mundshme.

Kalkulator